Dýňové Cupcakes

Základem je dýně

Nebudu Vám tu lhát, pokud chcete rádi tvořit všechno od začátku až do konce, můžete začít upečením hokaido dýně, kterou poté zbavíte slupky a vytvoříte pyré třeba v mixéru, já, protože často peču pro návštěvy nebo na oslavy a sešlosti den předem (tudíž večer po práci), rád si práci někdy usnadním. V tomto případě to bylo tak, že jsem si objednal čisté, neochucené dýňové pyré v plechovce, není moc drahé A zkrátí čas přípravy tak o hodinu až dvě. Mějte na paměti, že pokud se vydáte cestou vlastního pyré, musí být dostatečně schládlé, aby se nesrazila vejce v těstě.

Co bude potřeba?

Recept je na 24 cupcakes běžné velikosti, není problém dávku rozdělit, já používám tuto, protože do ní přijde přesně jedna plechovka zmíněné dýně.

  • 100 g vanilkového cukru (pokud ještě nepoužíváte můj recept na domácí vanilkový cukr, použijte ten běžný krupicový)

  • 200 g třtinového cukru

  • 4 vejce

  • 230 ml slunečnicového nebo řepkového oleje

  • 425 g dýňového pyré

  • 1 lžíce vanilkového extraktu

  • 230 g polohrubé mouky

  • 2 lžičky prášku do pečiva

  • 1 lžička sody na pečení

  • 2 špetky soli

  • 2 lžičky Pumpkin Spice koření

  • 2 lžičky mleté skořice

  • 1 lžička mletého zázvoru (sušený) 

Šlehat, míchat a péct

  1. Rozehřejte si troubu na 180° C

  2. Do formy na cupcakes si dejte košíčky (já tentokrát použil oranžové a černé pro správnou Halloweenskou atmosféru)

  3. Oba druhy cukru dobře vyšlehejte společně s vejci, poté přidejte olej a vanilkový extrakt a zašlehejte.

  4. Přidejte dýňové pyré a opět dobře rozmíchejte

  5. V jiné misce si smíchejte mouku, prášek do pečiva, sodu, sůl a koření a společně prosejte, abychom se vyvarovali hrudkám.

  6. Nakonec při pomalém míchání sypte suché ingredience k mokrým (já běžně sypu na třetiny nebo čtvrtiny) a nezapomeňte vždy dobře promíchat.

  7. Jakmile je těsto hotové rovnoměrně rozdělte do připravených košíčků a pečeme cca 20 minut, nezapomeňte provést test s párátkem do středu. Po vytažení z trouby nechte cupcakes ve formě ještě alespoň 10 minut "dojít".


Poznámka: Košíčky opět plníme cca do 2⁄3 nikdy ne více, pamatujte, že hlavním rozdílem mezi cupcakes a muffiny je "čepička" u cupcakes, když je těsta méně, vůbec to nevadí, postará se o to krém, kdežto u muffinů by mělo jít o součást z těsta.

Dýňové cupcakes se nejvíc hodí zdobit klasickým vanilkovým cream cheese krémem, který se hodí na vše.

Vytvořte si webové stránky zdarma!