Kakaový krém

Ingredience

Recept je uzpůsoben tak, že vyjde na cca 24 cupcakes.

  • 350 g změklého másla

  • 60 g holandského kakaa

  • 2 špetky soli

  • 2 lžíce vanilkového extraktu

  • 8+ lžic moučkového cukru

  • Několik lžic smetany ke šlehání (dle potřeby)

Vyšlehat, zašlehat a zdobit

Důležité je dobře vyšlehat máslo, které by se mělo šlehat za pokojové teploty. Nebojte se jej tedy vytáhnout třeba den předem. Při šlehání máslo změní barvu, ze zlatavé bude až perleťově bílé (cca 5 minut šlehání) a to je moment kdy přestaneme šlehat máslo. Opatrně přidejte kakao (které je třeba předem prosít), sůl a vanilkový extrakt. Posledním krokem je cukr, ten doporučuji dobře prosít kvůli případným hrudkám. Cukr přidávám běžně po lžících, mějte ale na paměti, že cukr je zde kromě dochucovadla také "stavebním prvkem", pokud tedy dáte cukru méně, můžete mít více řidší konzistenci se kterou půjde hůře tvarovat, zároveň s menším množství cukru bude i méně samotného krému, je tedy potřeba najít dobrý balanc. Stejně tak je to s množstvím smetany, přidávejte ji opatrně, aby nebyl krém moc tekutý, někdy stačí dvě lžíce, jindy je i pět málo. Výsledný krém by měl být krásně tmavý od kakaa a hladký jako samet. Máslový krém vám vydrží týden v lednici v dobře zavřené nádobě nebo cca 2 měsíce v mazáku. Je možné jím nahradit například šlehanou ganache v mém receptu na čokoládové cupcakes - jak můžete vidět na obrázku dole.

Vytvořte si webové stránky zdarma!