Pumpkin Spice Koření

Méně je více

Pamatujte, že koření může ztrácet svoji výraznost, nebojte se jej tedy udělat pro začátek méně. Se správnými ingrediencemi, je jeho příprava otázka několika minut.

Tip: Nezapomeňte jednotlivé koření prosít jemným sítkem (třeba na mouku), abyste se zbavili nechtěných hrudek.

Co bude potřeba?

Poznámka: K měření používám tbsp (tablespoon) a tsp (teaspoon) odměrky (použivané především v zahraničních receptech), dají se ale sehnat i u nás, vy ale můžete použit běžné lžíce a lžičky, důležitý je především poměr, takže pokud bude jedna lžíce vrchovatá, snažte se aby byla i druhá.

  • 3 ½ polévkové lžíce mleté skořice

  • 3 ½ kávové lžičky mletého zázvoru

  • ½ kávové lžičky mletého hřebíčku

  • 2 kávové lžičky mletého nového koření

  • ½ kávové lžičky muškátového oříšku

Tip: Pokud chcete koření výraznější, kupte si celý oříšek a čerstvě jej nastrouhejte, fungovat bude ale i mletý předem, jen jeho chuť bude jemnější.

Prosít a ovonět

Všechno prosejte sítkem a například s pomocí trychtýře nasypte do nádobky, nejlépe takovou, která bude dobře těsnit, aby koření vydrželo co nejdéle výrazné. Poté už dávkujte podle chuti nebo receptu všude kde se Vám bude hodit tahle vůně, bez které si já osobně podzim opravdu představit neumím. Můžete jím třeba posypat nejpodzimnější ze všech cupcaků - Dýňové cupcakes.

Vytvořte si webové stránky zdarma!