Vanilkový cream-cheese krém

Ingredience

Recept je uzpůsoben tak, že vyjde na cca 24 cupcakes.

  • 200 g másla změklého na pokojovou teplotu
  • 400 g Cream Cheese Philadephia
  • 2 lžičky Vanilkového Extraktu
  • Špetka soli
  • 200 - 250 g moučkového cukru

Vyšlehat, zašlehat a zdobit

Prvním a asi nejdůležitějším krokem je, vyšlehat máslo. Máslo by se mělo šlehat za pokojové teploty, takže se nebojte jej vytáhnout třeba den předem. Máslo se šlehá dokud nezmění barvu, ze zlatavé bude až perleťově bílé. Poté přidejte cream-cheese a znovu šlehejte společně a už jen přidejte vanilkový extrakt a sůl. Posledním krokem je cukr, ten doporučuji dobře prosít kvůli případným hrudkám. Cukr přidávám běžně po lžících, mějte ale na paměti, že cukr je zde kromě dochucovadla také "stavebním prvkem", pokud tedy dáte cukru méně, můžete mít více řidší konzistenci se kterou půjde hůře tvarovat. Tento krém se běžně používá třeba na známý red velvet, proto by konzistence výsledného krému měla být opravdu jako samet. Já jej rád kombinuji s podzimní klasikou Dýňové Cupcakes.

Tip na závěr: pokud do krému přidáte mléko nebo smetanu, vytvoříte si "glazuru", která se může použít například na polití skořicových šneků, v tomto případě, ale určitě zmenšete dávku, klidně na třetinu, tedy pokud neděláte šneky pro celé sousedství.

Vytvořte si webové stránky zdarma!